Algemene voorwaarden

Algemeen
Alle producten van verkoper (hierna te noemen: Haakmadam) worden met de hand naar de wensen van de koper (hierna te noemen: klant) gemaakt in enkele stuks.
Haakmadam maakt geen grote aantallen. Het maken van de artikelen is een hobby in de vrije uurtjes, ’s avonds en in het weekend en juist de variatie in bestellingen maakt het leuk.
Bestellingen kunnen door Haakmadam geweigerd worden indien niet voldaan kan worden aan een redelijke levertijd of als er vaardigheden verlangd worden of andere zaken, waaraan Haakmadam niet kan voldoen.
Het kan voorkomen dat de kleuren op het beeldscherm iets afwijken van de werkelijke kleuren. Opgegeven leeftijdmaten corresponderen met de maten in centimeters (cm) zoals vermeld worden in de maattabellen op de website www.haakmadam.nl.

Veiligheid / gebruik
De klant dient de veiligheidsinstructies met betrekking tot de artikelen in acht te nemen.
Haakmadam is niet verantwoordelijk voor eventuele ongelukken of anders die ontstaan bij het gebruik van de artikelen.
Als ouder/verzorger/toezichthouder bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid. Controleer daarom regelmatig de artikelen en bij twijfel over de veiligheid dient u de producten altijd te verwijderen.

Overeenkomst
Als er door de klant een bestelling wordt geplaatst via de website of opdracht is gegeven aan Haakmadam, dan is er sprake van een overeenkomst die wettelijk bindend is (koop op afstand).

Levering
Haakmadam draagt zorg voor een goede levering van de bestelde artikelen.
Haakmadam stelt zich niet aansprakelijk door foutieve gegevens in een bestelling / opdracht van de klant. Haakmadam behoudt zich het recht voor de koopovereenkomst te ontbinden als de klant zich niet aan de voorwaarden houdt.

Verzending
Afhalen van artikelen kan in Hoorn (NH). In de bestelling via de website of in een mail kan de klant dit aangegeven.
Artikelen worden verzonden via PostNL als de betaling is ontvangen. Er wordt een bevestiging van verzending verzonden per email aan de klant.
Afhankelijk van de grootte en/of gewicht van het poststuk wordt gekozen voor brievenbuspost, brievenbuspakket of pakketpost.
Er wordt getracht om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden door verschillende artikelen in één zending samen te voegen.
De bestelling wordt pas uitgeleverd als de betaling voldaan is.
Haakmadam stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging door PostNL. Indien artikelen beschadigd zijn aangekomen maak dan foto’s van de beschadigde inhoud en verpakking en laat Haakmadam dan zo snel mogelijk via de mail weten dat u het pakket beschadigd heeft ontvangen.

Prijzen
Prijzen op de site van Haakmadam zijn vaste prijzen en vrij van BTW. Over de prijzen kan niet onderhandeld worden. De prijzen worden vermeld in Euro en zijn exclusief verzendkosten.
Prijzen kunnen wijzigen zoals als gevolg van prijsverhoging van en/of veranderingen in de gebruikte materialen.

Betaling
De betalingen dienen plaats te vinden door middel van een bankoverschrijving.
Betaling van het verschuldigde bedrag incl. verzendkosten dient te geschieden per vooruitbetaling binnen 3 werkdagen.
Haakmadam maakt unieke artikelen die klantspecifiek zijn en worden doorgaans pas gemaakt nadat de betaling is ontvangen. Een late betaling kan daardoor een langere levertijd inhouden. Na 4-7 dagen zal Haakmadam per mail een betalingsherinnering sturen. Indien er binnen 3 dagen na de herinnering geen betaling ontvangen is, zal Haakmadam de bestelling annuleren.

Ontbinding / herroeping / bedenktijd
De artikelen worden uniek voor de klant gemaakt op basis van in de bestelling opgegeven model, kleuren en maten en hebben daardoor een persoonlijk karakter. Voor de bestellingen geldt daardoor geen bedenktijd en deze kunnen na betaling niet worden herroepen/geannuleerd of worden geretourneerd!
Mocht blijken dat de maat van een artikel niet de juiste is of er een materiaalfout is, dan kan de klant binnen 14 dagen Haakmadam daarover berichten.
Afhankelijk van de mogelijkheden ontvang de klant een bericht met instructie om het zelf te herstellen of dat het artikel gratis wordt aangepast of vermaakt en stuurt de klant het betreffende artikel met voldoende frankering retour. Na het aanpassen/herstellen wordt het artikel gratis naar de klant teruggestuurd.

Garantie
Haakmadam garandeert dat de bestelling in goede staat verzonden wordt en dat aan de verzending van de artikelen uiterste zorg is besteed. Kleur en vorm afwijkingen kunnen ten opzichte van afbeeldingen op de website kunnen aanwezig zijn.
Haakmadam stelt zich niet verantwoordelijk voor ondeugdelijk gebruik, verkleuring of vervorming na het wassen van de artikelen.
Op eventueel aanwezige knopen en clips wordt géén garantie gegeven.

Privacy
Haakmadam zal de persoonsgegevens vertrouwelijk behandelen en niet beschikbaar stellen aan derden. Persoonsgegevens worden door Haakmadam alleen gebruikt voor het uitvoeren van de bestelling. Zie: Bescherming persoonsgegevens

De klant kan zich voor de nieuwsbrief ‘Haakmadam nieuwtjes’ zowel opgeven als afmelden.

Klachtenafhandeling
Haakmadam streeft naar tevreden klanten. Mocht er onverhoopt een klacht zijn dan wordt Haakmadam daar graag van op de hoogte gebracht.

Haakmadam