Voor je baby of een leuk babyshower- / kraamkado maak ik gehaakte babyspulletjes zoals speenkoorden, wagenspanners en -hangers, bijtringen,  rammelaars, babyslofjes en knuffeltjes. Voor de baby- of huiskamer dromenvangers, mandala’s en macramé wanddecoraties.

Alle artikelen worden met de hand, op maat en in de gewenste kleur(combinaties) gemaakt.


Iets leuks uitzoeken?

Kijk in de webshop om iets leuks uit te zoeken. Je kan het bestellen via de webshop of  door je wensen te laten weten via een berichtje .

Zodra je bestelling wordt gemaakt, ontvang je over de voortgang een persoonlijke mail met een fotootje en mogelijk nadere vragen om het helemaal aan je wensen te laten voldoen.


Haakmadam

Het haken en breien is een hobby van mij en ik doe dit in de vrije uurtjes: ’s avonds en in het weekend. De foto’s op de pagina Impressie geven een overzicht van wat ik in het verleden als cadeautjes, op speciaal verzoek of zomaar voor de aardigheid gemaakt heb.

Af en toe maak ik een nieuwsbrief met mijn haaknieuwtjes. Als je leuk vindt om die te ontvangen laat dan je e-mailadres achter via de onderstaande knop.


Klik hier om de laatste nieuwsbrief te lezen.Haakpakketjes

Vind je haken ook leuk om te doen?

haakpakket speenkoord

Vanaf het moment dat er een paar patroontjes op de Haakmadam-website stonden kreeg ik ook verzoeken voor haakpakketjes. Die heb ik tot nu toe niet gemaakt omdat mijn hobby het haken zelf is en niet het samenstellen van haakpakketjes.
Maar… door een aantal lieve mailtjes met de vraag of ik toch een haakpakketje kon maken, wilde ik de haaksters niet langer teleurstellen en heb ik -gebaseerd op de inmiddels beschikbare haakpatronen- een aantal haakpakketjes samengesteld.

Haakpakketjes


Jungle

Het jungle thema is momenteel erg favoriet. Vooral de dieren zoals apen, giraffen, olifanten en leeuwen spreken aan. Het leent zich perfect voor originele kraamcadeaus en babyspeeltjes.
Nieuw in de webshop zijn het aapje en giraf, verwerkt in een wagenspanner, speenkoord en bijtring/rammelaar. Om het ”af” te maken zitten er ook blaadjes (van de bomen in de jungle) in. Hiermee heeft je baby een eigen jungle om naar te kijken!

Toch liever een ander dier, kijk dan verder in de webshop.


Speenkoord in kinderdagverblijf

Speenkoord schildpad

Kinderdagverblijven stellen vaak de regel dat een speenkoord geen kralen mag bevatten. 

De speenkoorden ‘Schildpad met gehaakt koord’ voldoen hier -bijvoorbeeld- aan. Deze speenkoorden hebben geen kralen en de oogjes zijn geborduurd. Uit veiligheidsredenen is lengte max. 22 cm (excl. de bevestigingsclip). Je kan uit twee type koorden kiezen en er zijn verschillende kleuren.

Het speenkoord maak je vast aan de kleding van de baby ter hoogte van het buikje.

Speenkoord ‘Schildpad met gehaakt koord’

Naar alle speenkoorden zonder kralen


Haakpatronen

haakpatroon schildpad

Na verschillende verzoekjes voor een patroon van een Haakmadam artikel heb ik een paar patronen uitgeschreven en staat het nu in de webshop. De patronen bestaat uit 2 tot 4 bladzijden met een aantal foto’s ter verduidelijking.
Na je bestelling en betaling ontvang je zo snel mogelijk een persoonlijk mailtje met in de bijlage het PDF-document van het patroon.
Keuze uit: Schildpadje, Strik, Uitje, Dino en Olifantje.

Haakpatronen

Speenkoord ‘Koala’

Naast de populaire Bijtring/rammelaar ‘Koala’ is er nu ook een speenkoord en wagenspanner ‘Koala’.
De koala ziet eruit als een knuffeldiertje en is een zeer bekend buideldier, vooral vanwege zijn zeer aaibare uiterlijk.

Bijtring ‘Koala’ | Speenkoord ‘Koala’

wagenspanner speenkoord bijtring koala
wagenspanner koala


In de wagenspanner heeft de koala een houten ring vast en heeft verder omhaakte houten kralen in de kleuren van de koala.

De set ‘Koala’ is de wagenspanner en het speenkoord ‘Koala’ waarbij je ook de bijtring kan bij bestellen.

Wagenspanner ‘Koala’ | Set ‘Koala’


Dromenvanger, mandala of macramé

mandala

Een lieve dromenvanger, een mooie mandala of een stoer macraméwerk? Wanddecoraties zijn niet meer weg te denken in de woonkamer en (baby)slaapkamer.

Dromenvanger, mandala of macramé


Bijtringen / Rammelaars

bijtring

Een baby vindt het leuk om naar dingen te pakken. Een bijtring/rammelaar kan de baby vast te pakken en maakt ook wat geluid. Op de houtenring kan het bijten als het tandjes gaat krijgen.

Bijtringen / Rammelaars


Knuffeltje ‘Fiene’

Knuffel hertje

Knuffel ‘Fiene’ is gebaseerd op de bijtring met een hertenkopje Fiene.
Het knuffeltje is een leuk speelkameraadje maar staat ook leuk als decoratie in de babykamer.

Knuffel ‘Fiene’


Mobielen

Al een paar keer kreeg ik de vraag om een mobiel te maken. Begrijpelijk, het ziet er schattig uit als een baby de wereld om zich heen met grote ogen bekijkt. De ronddraaiende figuurtjes van een mobiel zullen de baby fascineren. Als het wakker is zal het zich niet vervelen en als het moe is zullen de oogjes dicht gaan door het kijken naar de beweging van de figuurtjes.

Heb je zelf een idee voor een mobiel qua figuurtjes en/of kleuren? Stuur mij een berichtje en we overleggen wat de mogelijkheden zijn. 

Mobielen


Schildpadje

Speenkoord ‘Schildpad’
Al een tijdje wilde ik een lief schildpadje maken… nu had ik er tijd voor.
Het is een speenkoorden met eco en babyvriendelijke kralen en een lichtgewicht uitvoering met een koord in mooie haaksteek geworden.

Bijtring schildpad

Bijtring/ Rammelaar ‘Schildpad’
De schildpad-speenkoorden hebben er een bijpassende bijtring/rammelaar bij gekregen. In twee uitvoeringen:
– met in het balletje een rammeltje of
– zonder balletje en onder het schildje een rammeltje.